Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@07:12:26 GMT

۱۰ نکته در مورد سفر رئیسی به یزد

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۷۲۷۸

۱۰ نکته در مورد سفر رئیسی به یزد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به دعوت نهاد ریاست جمهوری روز جمعه، تعدادی از خبرنگاران رئیس جمهور را در سفر استانی به استان یزد همراهی کردند.

مشاهدات یکی از خبرنگاران به این استان را در این گزارش می خوانیم.

اگر بخواهم صادقانه عرض کنم بنده به طور کل نگاه آنچنان مثبتی به سفرهای استانی روسای جمهور نداشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل آن هم تجربه سفرهای استانی روسای دولت‌های نهم و دهم بود.اینکه یک مقام عالی به میان مردم برود نیک است لیکن اگر وعده‌های نافرجام تحویل مردم بدهد به طور قطع نتیجه معکوس خواهد شد به طوری که اگر سفر استانی صورت نمی‌گرفت بهتر و قابل دفاع‌تر بود.

اکنون چند نکته در مورد سفر استانی رئیس دولت سیزدهم عرض می‌کنم.

نکته نخست:حضور سرزده سید ابراهیم رئیسی در بخش نخست سفرهای استانی و بازدید از کارخانه‌های متروکه و تعطیل شده واقعا سرزده است!.

هماهنگی‌هایی قطعا صورت می‌گیرد اما این هماهنگی‌ها در حدی است که صرفا لطمه‌ای به جریان بازدید نخورد. مگر می‌شود رئیس جمهور به کارخانه تعطیل شده برود و صاحب آن آنجا نباشد تا توضیح دهد ماجرا چیست؟!و یا مگر می‌شود تیم‌های حفاظت شخصی رئیس جمهور اطلاع نداشته و آمادگی لازم را نداشته باشند.برخی هماهنگی‌ها اجتناب ناپذیر است.اما به واقع در جریان آغاز بازدیدهای سرزده حتی برخی همراهان و همکاران رئیس جمهور هم وقتی از آنان سوال می‌شد مقصد کجاست اطلاع نداشتند.

نکته دوم:آیا وعده‌های رئیسی در این بازدید‌ها وعده سرخرمن است؟طبق بررسی‌های من اینگونه به نظر نمی‌رسد.یعنی رئیس جمهور به صورت بداهه وعده نمی‌دهد بلکه حداقل 30 روز کاری بر روی وعده‌ها تحقیق و کارشناسی شده و سپس از لسان رئیس دولت خارج می‌شود.بنابراین برخلاف ادوار قبل با عقبه کارشناسی، مردم امیدوار می‌شوند.

نکته سوم: دولتی که واقعا در تنگنای بودجه‌ای است چگونه می‌خواهد از پس این وعده بر بیاید؟سوال مهم و پاسخ مهم‌تر است.آن طور که بنده پرس و جو کردم اتفاق مهم در این دولت آن بوده که نهادهای مختلف حاکمیتی نیز پای کار آمده و از سوی دولت مکلف می‌شوند در پروژه‌ها یاری رسان باشند.

در دولت‌های قبلی تقریبا چنین هماهنگی و همراهی وجود نداشته است.اما اکنون در همان بررسی‌های کارشناسی بعد از آنکه الزام اجرای پروژه‌ای مصوب می‌شود در کنار آن نهادهای مختلف حاکمیتی نیز برای تامین بودجه پای کار می‌آیند.البته به صورت کلی این مهم را عرض می‌کنم ولی حتما این پروسه جزییاتی دارد که شاید مقام‌های دولتی خود به آن بپردازند.

نکته چهارم:سفرهای استانی طاقت فرساست.چه برای رئیس جمهور و چه برای هیئت همراه.اگر روال طبیعی طی شود زمان لازم برای انجام چنین سفرهایی حداقل سه روز کاری است که دولت طی یک روز از ساعت 7 صبح الی 24 انجام می‌دهد.

صبح تا ظهر بازدیدهای میدانی و سرزده و از بعد از ظهر تا شب جلسات مختلف برگزار می‌شود.این سفرها انرژی زیادی را از دولتی‌ها می‌گیرد که باید انصاف به خرج داد و خدا قوت گفت.

نکته پنجم:از منظر یک رسانه‌ای یک نکته مثبت و منفی را باید عرض کنم.تیم رسانه‌ای رئیس جمهور تصمیم گرفتند وظیفه اطلاع رسانی در مورد سفرهای استانی بر دوش خبرنگاران بومی و استانی باشد و دیگر تیم خبری از تهران اعزام نمی‌شود.اقدام نیکی است.هم به جهت بها دادن به خبرنگاران و رسانه‌های بومی و هم کم کردن هزینه ها.اما نکته منفی آنجایی است که در انتهای سفر استانی نشست خبری مطلوبی برای طرح سوالات خبرنگاران بومی برگزار نمی‌شود.

آنطور که بنده کسب اطلاع کردم خبرنگاران یزدی اعتراض داشتند که فقط اجازه طرح یک سوال وجود داشته و آن سوال را هم خبرنگاری خاص با هماهنگی پرسیده است!اگر به واقع چنین باشد نشست خبری برگزار نشود بهتر است چون دیگر نام چنین نشستی،نشست خبری نیست.

نکته ششم: آیا سفرهای استانی هزینه زاست و در آن ریخت و پاش می‌شود؟عطف به تعداد همراهان رئیس جمهور و نوع برگزاری جلسات و پذیرایی‌ها بسیار بعید است این سفرها هزینه‌های زیادی داشته باشد.مشاهدات من هرگونه ریخت و پاش را رد می‌کند.

نکته هفتم:به نظر می‌رسد در سفرهای استانی سید ابراهیم رئیسی از تجربه‌های موفق دولت احمدی نژاد سود برده شده و نواقص آن سفرها برطرف گردیده است.

فی المثل در زمینه نامه‌های مردمی سازماندهی خوبی از طرف دولت صورت گرفته بود که هم نظم رعایت می‌شد و هم نامه‌ها به نتیجه می‌رسند.اینطور نیست که نامه‌ها نافرجام باشند.مگر اینکه درخواست غیر معقولی مطرح شده باشد.فی المثل در یکی از نامه‌ها جوانی نوشته بود:«زن می‌خواهم!».خب طبعا دولت چنین وظیفه‌ای ندارد.

نکته هشتم:رئیس جمهور در بازدید‌های میدانی و در میان مردم معقول و مناسب رفتار می‌کند.برای نمونه حضور رئیسی در برخی مغازه‌ها وگپ زدن با فروشنده‌ها و کسبه در مورد قیمت‌ها ومیزان فروش اطلاعات بی‌واسطه خوبی را برای رئیس دولت به ارمغان می‌آورد.

نکته نهم: آن طور که اطلاع پیدا کردم دولت مکانیزم مشخصی را برای بررسی پیشرفت وعده‌ها مشخص کرده است.اگر به واقع چنین باشد بسیار خوب است اما کامل نیست.برای چنین مکانیزمی یه ضمیمه رسانه‌ای نیز لازم است تا بتوان مردم را هم مطلع کرد این سفرهای استانی نمایشی نیست و واقعا سودمند است.

اگر در دولت میزان پیشرفت و سرانجام وعده‌ها در فاصله‌های زمانی مشخص بررسی می‌شود لازم است رسانه‌ها نیز با همکاری تیم اطلاع رسانی دولت رصد دقیقی از موضوع داشته باشند.این پیشنهاد اگر اجرایی شود نتایج صوابی دارد.

نکته دهم و نتیجه گیری:بخش جذاب این سفرها مواجه نزدیک و رودر روی مردم با رئیس جمهور است.مردم غالبا با فریاد وبغض با رئیس دولت از گرفتاری‌های شان می‌گویند. این نشان می‌دهد مردم درد زیادی دارند و همین که یک مقام عالی را از نزدیک مشاهده کرده و حرف خود را به او می‌رسانند تا حدودی درد مذکور تسکین می‌یابد.هر چند این موضوع موقتی باشد اما مهم و مفید است.این سفرها حتما باگ‌هایی دارد ولی انجام آن لازم به نظر می‌رسد.شکاف میان قدرت و جامعه زیاد است و چنین سفرهایی اگر منتج به نتیجه شود می‌تواند این شکاف را در حد زیادی ترمیم کند.ان‌شاءالله این طور باشد.
تمام.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رئیس جمهور رئیسی سفرهای استانی رئیس جمهور سفر استانی رئیس دولت نامه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشترک اعضای هیئت وزیران به ریاست حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی با استانداران سراسر کشور در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور دقایقی قبل آغاز شد.

رئیس جمهور در این مراسم طی سخنانی خطاب به این مدیران عالی دولت بیان کرد: باید با مردم به‌صورت مداوم ارتباط داشته باشید؛ خصوصاً مردمی که در اجتماعات مسئولان شرکت هم نمی‌کنند که باید این عزیزان هم مورد رسیدگی قرار بگیرند.

وی در خصوص انتخابات ۱۴۰۲ افزود: مجریان، ناظران و عموم مردم همت کردند و انتخابات باشکوهی داشتیم و مولفه‌های مورد اشاره رهبر معظم انقلاب محقق شد. در این مرحله دوم نیز کاری بشود که این چهار اصل مورد تأکید قرار بگیرد. مردم ما در اجرا و نظارت دخیل هستند و امیدواریم این انتخابات هم باشکوه برگزار شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار سال، خاطر نشان کرد: باید تمامی بخش‌ها برنامه داشته باشند و طبق آن به‌سوی تحقق شعار سال که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، حرکت کنند.

خبر در حال تکمیل...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دومین سفر استانی رییس جمهور به استان قم انجام می شود
  • نچیروان بارزانی با رئیسی دیدار کرد
  • رئیس جمهور پنج شنبه وجمعه به قم می‌رود
  • جلسه جمع‌بندی طرح‌های دومین سفر استانی رئیس جمهور به قم برگزار شد
  • رئیسی به قم می‌رود
  • تاکید رئیسی بر استفاده از مساجد در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند